„Tichá návštěva“ v naší škole

V úterý 29.6. k nám do školy dorazila velmi vzácná návštěva z Tichého světa z Prahy. Přijel k nám neslyšící lektor Matěj se svými třemi skvělými kolegyněmi, aby nás opět vzali na exkursi do světa neslyšících a něco nového jsme se od nich přiučili.

S Tichým světem jsme se spojili už jednou, v „době covidové“ online a na žádost žáků, ve kterých nechalo toto setkání velkou stopu, jsme pozvali celý tým přímo k nám, abychom se s nimi mohli setkat osobně.

Matějovo tempo a zápal pro věc nás celý 60minut nepřestal udivovat a krom toho, jak neslyšící žijí jsme se opět dozvěděli a naučili spoustu nových „znakových slov“. Už víme jak se znakuje jednorožec, lama i mravenec, dozvěděli jsme se, jak to vypadá ve škole pro neslyšící i jaký používají budík. Zároveň jsme si zahráli „tichou poštu“ ve znakovém jazyce a náramně jsme se u toho všichni pobavili.

Můžete nahlédnout do naší FOTOGALERIE a podívat se, jak celé setkání probíhalo. A už nyní můžeme říci, že s Tichým světem chceme i nadále spolupracovat a neviděli jsme se s nimi naposledy. Koho by více zajímalo toto téma a aktivity tichého světa, připojujeme odkaz na jejich WEB.