Projektové vyučování „VČELY“

V roce 2017 schválilo OSN datum 20.5. jako Mezinárodní den včel. V úterý 18.5.2021 jsme si tento den připomněli a v rámci celodenního projektu jsme se včelám naplno věnovali a doplnili jsme si vědomosti o mnoho zajímavých a užitečných informací.

V rámci tohoto dne nás navštívil pan včelař, z jehož vyprávění jsme se dozvěděli o každodenním životě včely a také včelaře. Zjistili jsme jak funguje dělba práce v úlu, jakého stáří se včelky dožívají, ale velmi nás zaujaly také včelí nemoci nebo to, jak ošetřit bodnutí včelou.

Nabité vědomosti pak žáci přenesli do svých „knih“, které o včelách vytvářeli, ať už při skupinové práci nebo jako jednotlivci. Páťáci „včelí motiv“ přenesli do hodiny informatiky, kde robůtky ozoboty proměnili v malé včelky a připravili pro ně trať plnou nástrah. O hodiny angličtiny si žáci doplnili slovní zásobu například o slovíčka s částmi těla včely. A také i hodina výtvarné výchovy v předchozím týdnu byla věnována těmto důležitým živočichům.

Žáky toto téma velmi zaujalo a my doufáme, že jejich stejný zápal a nadšení uvidíme i v projektových dnech věnovaných dalším tématům. Všechny fotografie můžete nalézt ve školní galerii.