Pojďte s námi znakovat – Tichý svět

Pojďte s námi znakovat – Tichý svět

V pátek 16.4.jsme měli ve škole a školce vzácnou (online) návštěvu z Tichého světa. Z organizace, která se zabývá službami pro neslyšící (TICHÝ SVĚT ONLINE).

Neslyšící lektor Matěj nás seznámil s tím jak s neslyšícími komunikovat, jak se správně chovat a kterých chyb se naopak vyvarovat. Velkou oporou mu byly dvě skvělé tlumočnice, kterým patří velký dík, stejně jako p. Capouškové z Tichého světa, která celý tento tým s námi propojila. Druhá polovina setkání se nesla v duchu dotazů „Jak se řekne?“. Naučili jsme se poděkovat, představit, ale zajímala nás také slovíčka jako žralok, tank, jaro a nebo „děti ze školky“.

Žáci byli setkáním nadšeni a ani se na všechny dotazy nedostalo. Požádali jsme tedy tým z Tichého světa, aby se za námi přijeli podívat osobně, až to hygienické podmínky dovolí, a dostalo se nám souhlasu. Máme velkou radost.

V naší fotogalerii se můžete podívat na to, jak setkání probíhalo a také na to, co děti po skončení spojení pro pracovníky Tichého světa (a také pro sebe) vytvořili.